Over sociale economie

Op doeners.be vind je 'mensen' die dingen 'doen'. Mensen die niet gemakkelijk een job vinden op de gewone arbeidsmarkt, maar wel het beste van zichzelf geven binnen sociale-economiebedrijven. 

Sociale-economiebedrijven zijn bedrijven die in de eerste plaats werk maken van het realiseren van maatschappelijke meerwaarden, zoals jobcreatie voor een kwetsbare groep werkzoekenden en duurzaamheid. De branches waarbinnen deze sociale-economiebedrijven actief zijn, zijn enorm divers en gaan van assemblage, drukwerk, groenwerk en verpakking tot consultancy, fietsmobiliteit, hergebruik en voeding. 

Sociale-economiebedrijven, of 'sociaal gedreven doeners', staan bekend als lokale, betrouwbare, flexibele partners met marktconforme prijzen. Ze denken oplossingsgericht en werken met innovatieve technologieën. Dit totaalplaatje maakt hen dé geknipte partner om mee in zee te gaan.

En wist je dat door samen te werken met sociale economie, je (indirect) aan sociaal en inclusief ondernemen doet? Op die manier help je als ondernemer of bedrijf mee aan de realisatie van de Sustainable Development Goals (SDG's), opgesteld door de Verenigde Naties. Van win-wins gesproken!

  • Je vindt een lokale, duurzame en sociaal gedreven partner die een oplossing geeft voor jouw probleem of vraag.
  • Je geeft een opdracht aan sociale economie en creëert hiermee werk voor een kwetsbare groep die op de gewone arbeidsmarkt uit de boot valt.
  • Je draagt je steentje bij aan het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG's).