Circulaire etalages in de winkelstraten van Hasselt

Het verhaal van Stad Hasselt, UCLL, Luca School of Arts over 37 graden , De Springplank & Kringloopwinkel Okazi Hasselt
Terug naar het overzicht

Circulaire en betaalbare winkeletalages inrichten? Dat kan, samen met Kringloopwinkel Okazi en etalagiste Marie-Berthe Vanspauwen hebben we de etalages van 8 Hasseltse handelaars omgetoverd tot circulaire pareltjes.

De eerste prachtige etalages duiken op in de straten van Hasselt door het project ‘Circulair Werk(t)’. Een aantal handelaars zijn aan de slag gegaan om hun etalages in te richten met tweedehands materiaal. Dankzij de samenwerking tussen Kringloopwinkel Okazi en etalagiste Marie-Berthe Vanspauwen kregen zij een ‘gloednieuwe’ inrichting van hun etalage, allemaal met hergebruikt materiaal.

De etalagiste ging bij Kringloopwinkel Okazi op zoek naar materiaal dat zou passen bij de inrichting van een specifieke etalage. Zo krijgt tweedehands materiaal een tweede leven. Dát is de essentie van circulaire economie. Handelaars moeten hun etalage regelmatig vernieuwen. Daar kruipt veel tijd, geld en energie in. Bovendien komt die eenmalig aangekochte decoratie achteraf in de kelder terecht. Dat hergebruiken we nu. Als de etalage opnieuw verandert, gaat het materiaal terug naar Okazi.

Het resultaat van dit project kan je bewonderen bij handelaars Paplou, Teastation, Donvil, Artlux, BazartApart, Pauwels-Spaenjers, LadyLand en Maris Optiek.

Meer info op Ontdek de eerste circulaire etalages in Hasselt | Hasselt


Handelaars moeten hun etalage regelmatig vernieuwen. Daar kruipt veel tijd, geld en energie in. Dit project bespaart handelaars tijd en geld en verkleint de afvalberg.
Yves Janssen, bestuurssecretaris economie, stad Hasselt
quote marks