WAAK en Smappee: van metaalplaat tot laadpaal

Het verhaal van Smappee over WAAK
Terug naar het overzicht

Smappee is een Harelbeeks cleantech bedrijf dat ernaar streeft zijn klanten energie en geld te laten besparen door het energieverbruik te verminderen en de energie-efficiëntie te verbeteren. Het produceert energiebeheerssystemen en slimme laadpalen voor bedrijven en particulieren. Omdat elektrisch rijden in de lift zit, is ook de vraag naar laadpalen enorm toegenomen. Voor een deel van het productiewerk doet het bedrijf beroep op de gespecialiseerde handen van de Metaalassemblage-afdeling van WAAK. De samenwerking loopt nu ruim één jaar. Een verhaal van groei en geloof in de mogelijkheden van de sociale economie.

De Metaalassemblage-afdeling van WAAK wil klanten een totaaloplossing kunnen bieden. Voor veel klanten staan we zo in voor zowel de (eind)assemblage als alle metaalbewerkingen. Op die manier wordt de klant volledig ontzorgd. Ook Smappee heeft zijn productie aan ons geoutsourcet. Voor de laadpalen krijgen we sommige onderdelen kant-en-klaar aangeleverd, terwijl we andere stukken from scratch moeten vervaardigen. In dit laatste geval plooien, laseren en lakken onze medewerkers de verschillende onderdelen waarna ze alles assembleren. Daarna volgt nog de aansluiting en assemblage van de elektrische componenten. Op het einde van de rit worden de laadpalen ook nog visueel en elektronisch (aan de hand van controlesoftware) getest door onze medewerkers. Op die manier is het Smappee-project voor onze medewerkers een echt A tot Z-verhaal en zien ze hoe de laadpaal dankzij hun inspanningen tot stand komt.

Vertrouwen in de sociale economie

Smappee gelooft sterk in het kunnen van WAAK en haar medewerkers. Het bedrijf deed daarom ook zijn duit in het zakje en leverde het systeem voor het elektronisch testen aan. Ze ontwikkelden software waarmee onze maatwerkers kunnen testen of een laadpaal al dan niet functioneert. “Het testen vormt een uitdaging voor onze mensen, want als de testsoftware een foutcode weergeeft, moeten ze dit kunnen koppelen aan een bepaald probleem. Ze moeten zelf opzoeken wat het probleem is en ze moeten het kunnen koppelen aan een herstelhandeling. Dat is niet voor iedereen makkelijk, maar het lukt”, zo vertelt Lies. Dat is vooral te danken aan Smappee’s software. We zijn dan ook ontzettend blij dat onze partner vertrouwen heeft in onze aanpak en wil meestappen in ons verhaal van moeilijk werk makkelijk(er) maken. Op die manier creëren zij werk voor onze mensen en leveren ze een mooie bijdrage aan de sociale economie. Markus Hormann, Supply Chain Director van Smappee: “Wij zijn trots om de missie van WAAK mee te kunnen ondersteunen. Voor het opzetten van de productie hebben we nauw samengewerkt met WAAK. We hebben het zo kunnen opbouwen dat het perfect past bij wat wij nodig hebben. Wij zijn heel blij met de vruchtbare relatie die wij met WAAK hebben.”

Wij zijn trots om de missie van WAAK mee te kunnen ondersteunen. Voor het opzetten van de productie hebben we nauw met hen samengewerkt. We hebben het zo kunnen opbouwen dat het perfect past bij wat wij nodig hebben. Wij zijn heel blij met de vruchtbare relatie die wij met WAAK hebben.
Markus Hormann, Supply Chain Director - Smappee
quote marks