Elk talent telt in deze veranderende arbeidsmarkt.

Het verhaal van Familiehulp over Groep INTRO Brugge
Terug naar het overzicht

Groep INTRO zet zich in voor persoonlijke groei en een inclusieve samenleving. Binnen hun domein Werk begeleiden coaches mensen die een job zoeken en halen ze de drempels naar de arbeidsmarkt weg. Een echte win-win: de werknemers zitten goed in hun vel en de werkgevers zijn blij met gemotiveerde talenten.

 

De juiste mens op de juiste plek

“Elk talent telt in deze veranderende arbeidsmarkt”, zegt Melissa Verhoye, teamleider Werk bij Groep INTRO. “Samen met de werkzoekende gaan we na wat zijn talent precies is. Onze missie is mensen door middel van werk begeleiden in hun persoonlijke groei, van de schoolbanken tot hun pensioen. Tewerkstelling zien we als een echte hefboom naar groei en een betere integratie.” Het team biedt zowel langdurige begeleiding als kortere trajecten voor een duurzame opstart bij een geschikte werkgever.

“Kwetsbare groepen begeleiden is onze sterkte”, vervolgt Kelly Vandewalle, hr-coach en -adviseur bij Groep INTRO. “Dat doen we onder meer door begeleiding op diverse levensdomeinen om, eenmaal klaar voor de arbeidsmarkt, hen te begeleiden in het digitale proces, oriëntatie, stages, sollicitatietraining … Op de werkvloer ondersteunen we het bedrijf en de nieuwe werknemer met taalcoaching, jobcoaching, begeleiding in het digitale proces, stages en oriënteringstrajecten. We starten ook reïntegratietrajecten op na bijvoorbeeld een depressie of burn-out Het geeft veel voldoening om de juiste mens aan de juiste werkplek te kunnen koppelen.”

 

Gemotiveerde sollicitanten

Een van de organisaties waarmee Groep INTRO samenwerkt met dat doel, is Familiehulp. Deze organisatie zet zich in voor zorg, ondersteuning en huishoudelijke hulp. Maar ze kreeg het steeds moeilijker om medewerkers te vinden. Barbara Cloet, partner medewerkersbeleid bij Familiehulp: “Daarom schakelde ik de hulp van Groep INTRO in. Zo heb ik al verschillende goede krachten kunnen aanwerven. Sollicitanten die via Groep INTRO bij mij langskomen zijn bovendien beter geïnformeerd over wat de job precies inhoudt. Daardoor zijn ze vaak ook gemotiveerder.”

 

Traject op maat

Michel De Brabander moest na 30 jaar bij dezelfde werkgever op zoek naar een nieuwe job. “Niet vanzelfsprekend, op mijn 62ste. Bovendien wist ik niet goed wat ik wilde doen. Groep INTRO heeft me informatie gegeven over verschillende opties en hielp me met solliciteren. Nu ben ik heel blij bij Familiehulp, een volledig andere sector dan voordien. Er komt veel meer bij kijken dan alleen poetsen. Ook de sociale contacten bij de mensen thuis vind ik belangrijk.”

Karolien Desmedt, jobcoach bij Groep INTRO, begeleidt Michel. “We vertrokken vanuit zijn cv, dat we samen opstelden”, vertelt Karolien. “Hij was nog erg zoekende, dus bekeken we opleidingen tot logistiek medewerker en schoonmaker. Daarna woonde Michel een infomoment bij over professionele schoonmaaktechnieken. Met de hulp van mijn collega Kelly kwamen we zo bij Familiehulp uit.” Sinds de aanwerving neemt Karolien nog altijd maandelijks contact op met Michel om te vragen of alles goed gaat.

“Ik ben heel blij met Michel”, besluit Barbara. “Hij is een waardevolle toevoeging aan ons team. Ook onze klanten zijn zeer positief en dankbaar voor zijn hulp.”

Kwetsbare groepen begeleiden in hun zoektocht naar werk is onze sterkte. Dat doen we op de werkvloer onder meer met taalcoaching, jobcoaching, begeleiding in het digitale proces, stages en oriënteringstrajecten. We starten ook reïntegratietrajecten op na bijvoorbeeld een depressie of burn-out.
Kelly Vandewalle, hr-coach en -adviseur bij Groep INTRO
quote marks