ZOWE

Zorgzaam Werk
Terug naar het aanbod

Expertise in activering, arbeidszorg en doorstroom.

ZOWE staat voor Zorgzaam Werk en is een initiatief van WAAK en ‘de branding’. De bedoeling is om mensen te activeren via arbeidszorg. Eenmaal terug gestart gaan we verder richting arbeidszorg of richting betaald werk. Het is de medewerker die zelf zijn richting bepaalt en de manier waarop we naar het doel toewerken. Ook het uurrooster en de soort activiteit zijn dus aan te geven vanuit de kandidaat-medewerker. Daarnaast is ZOWE er ook voor mensen voor wie betaald werk niet meer haalbaar is. Voor hen biedt ZOWE de mogelijkheid om verder actief te blijven in een activiteit op maat.

Hoe werkt ZOWE?

Wie start in ZOWE, kan rekenen op de nodige begeleiding en ondersteuning: een aangepast uurrooster, werk dat men graag doet, actief zijn in een rustige omgeving, coaching en begeleiding van een eigen ZOWE-begeleider.

Wij werken op maat en houden rekening met individuele mogelijkheden, beperkingen en verwachtingen. Wie in arbeidszorg wil blijven, kan dat.

Wij hebben de mogelijkheid om mensen langdurig in arbeidsmatige activiteiten te laten werken. Maar ook wie arbeidszorg als een opstap ziet naar betaald (maat)werk, is welkom. Sinds de start van ZOWE in 2015 zetten reeds 140 mensen de stap naar betaald werk. ZOWE is in die zin een soort stage waarvan de inhoud en vorm wordt aangepast aan de specifieke situatie van de persoon. Een gemiddeld doorstroomtraject duurt 4 tot 6 maanden.

Waar werkt ZOWE?

ZOWE heeft een aantal eigen werkvloeren en activiteiten die zich op verschillende locaties binnen WAAK en ‘de branding’ bevinden. Wij streven hierbij naar een breed en passend aanbod voor al onze medewerkers.

  • Wasserij: wassen, strijken, sorteren, plooien en verpakken van textiel
  • Soepproductie en -verkoop
  • Belegde broodjes en boterhammen
  • Bekerverhuur en bekerwas
  • Groenwerk op de eigen sites, als aanlooptraject richting betaald werk
  • Montage en verpakkingswerk, als aanlooptraject richting betaald werk

ZOWE werkt via een samenwerkingsverband - AMACO - ook nauw samen met andere organisaties, zoals Domino (Kortrijk) en Heerlijkheid van Heule (Heule). Op die manier kunnen we ook mensen laten doorschuiven naar deze organisaties, of vanuit deze organisaties naar ons.

Onze hoofdzetel

logo
WAAK
Heirweg 125, 8520 Kuurne
Works Great. Since 1965.
Bekijk deze vestiging

Getuigenissen

Heb je een mooi verhaal te vertellen over deze organisatie? Laat het ons weten via onderstaande knop.
Getuigenis toevoegen