WAAK aan de slag in de 'frietjesfabriek' van Agristo

Het verhaal van Agristo over WAAK
Terug naar het overzicht

Agristo is een West-Vlaamse multinational die aardappelproducten ontwikkelt en produceert. Reeds enkele jaren staat de Groendienst van WAAK in voor het groenonderhoud van de site in Wielsbeke. Sinds enkele maanden is er ook een team van Inhouse Enclavewerk van WAAK aan de slag. Dat is een team van maatwerkers dat onder professionele begeleiding aan de slag gaat op de werkvloer van een klant.

Door de inflatie is de prijs voor het produceren van aardappelproducten de hoogte ingeschoten. Het is dus voor Agristo zaak om zo weinig mogelijk ‘grondstof’ verloren te laten gaan. Het komt echter voor dat er wat fout gaat met de verpakking van de producten (verkeerde datum of foute opdruk bijvoorbeeld) waardoor het uit de productieflow genomen moet worden. “Zo komt een perfecte friet in een verkeerde zak terecht. Dat willen we niet verloren laten gaan”, aldus Ward Claerbout, Legal & External Affairs Manager. Davy Roetjens, Assistent Manager Inpak, treedt hem bij: “In de afdeling ‘Rework’ herverpakken we die goede producten in de juiste verpakking zodat een kwalitatief product geen afval wordt”.

Volledige ontzorging door het enclaveteam van WAAK

“Vroeger hadden we twee Agristo-teams die fulltime met het project bezig waren, maar door arbeidsverloop en de nog steeds heersende arbeidsmarktperikelen bleef er op een gegeven moment maar één team meer over”, meldt Davy Roetjens. Omdat Agristo wist dat WAAK ook over een Inhouse Enclaveafdeling beschikt, besloot het bedrijf WAAK te contacteren om dit op te vangen door middel van een Inhouse Enclaveteam. 

Bij Agristo werken 5 maatwerkers van WAAK, die dagelijks begeleid worden door een gekwalificeerde maatwerkcoach. WAAK stelt het team samen. Als maatwerkbedrijf weten wij welke mensen geschikt zijn voor de job, we kennen hun mogelijkheden, maar hebben ook eventuele struikelblokken in kaart gebracht.

De eerste weken was het wat zoeken hoe we best met het team moesten omgaan, maar door de uitstekende begeleiding van WAAK ging het aanpassen heel snel. Ze ontzorgen ons volledig.
Davy Roetjens, Assistent Manager Inpak - Agristo
quote marks