"Mijn ogen glinsteren als ik bij KUNNIG binnenkom!"

Het verhaal van Jacob's Conceptstore over Kunnig
Terug naar het overzicht

Jacob’s Conceptstore groeit als kool. Begin 2023 klopte Thomas Nouws, ondernemer en oprichter van de cadeauwinkel, aan bij KUNNIG. "Het doel voor 2023 is om verder te werken aan de herkenbaarheid van onze concept stores, onder andere door met eigen producten naar buiten te komen." En daar helpt KUNNIG bij. "Met onze eigen producten willen we tonen dat er heel wat passie achter die productie schuilgaat. Door die productie door een lokaal maatwerkbedrijf te laten uitvoeren, steunen we enerzijds de duurzame tewerkstelling van jullie mensen en kunnen we de talenten van jullie medewerkers tonen aan ons publiek. Een win-win situatie!"

Jacob's Conceptstore ontstond als "één winkeltje, en dan zien we wel". Intussen zijn de 24 cadeauwinkels in Vlaanderen een vaste waarde geworden. In de shops van Jacob’s Conceptstore krijgen kleine, creatieve, lokale ondernemers de kans om hun producten aan de man te brengen. “We willen de liefde en passie die ondernemers in hun producten stoppen een groter publiek laten vinden.”

10.000 kwalitatieve handtassen

De opdracht voor Jacob’s Conceptstore lijkt eenvoudig: 10.000 handtassen vervaardigen uit exclusieve stoffen van Belgische modeontwerpers. Door 70 verschillende combinaties van binnen- en buitenstof krijgt elke shopping tas een uniek karakter. Er komt echter heel wat kijken bij het productieproces, een resem aan verschillende handelingen en belangrijke deadlines om te halen. Belangrijk dus om daar op één lijn te zitten met de partner en onze teamleiders.

Thomas Nouws is bijzonder te spreken over het partnerschap. “De samenwerking en de communicatie rond de opdracht loopt echt heel vlot. Hoe de teamleiders met de opdracht aan de slag zijn gegaan gaf me direct een gerust gevoel. Wat ik ook heel fijn vind, is dat ik zelf mag komen kijken op jullie afdeling hoe de handtassen gemaakt worden. Mijn ogen glinsteren elke keer als ik kom kijken naar de productie. Hoe jullie medewerkers elke dag vol passie aan de tassen werken vind ik fantastisch!”

Duurzame oplossingen

Teamleiders Lore Verschueren en Jamilla Boujouh, die de afdeling textiel leiden, beamen: “Het is een zeer uitdagend project, wat het voor ons ook heel interessant maakt. We hebben de technische kennis om mee te denken met de klant en suggesties te doen op vlak van tijdsbesparing en efficiëntie. Zo komen we tot duurzame oplossingen. Ook op vlak van werkplanning hebben we serieus moeten puzzelen: wie zetten we waar en hoe zorgen we ervoor dat onze medewerkers alle stappen van het proces een keertje kunnen doen. Niet gemakkelijk, maar heel fijn dat we het vertrouwen krijgen van Thomas om dit project op te pakken.“

De hele afdeling aan het werk

Mirafzon, Naim en Hamidullah werken alle drie op de textielafdeling. Ze hebben het ambacht van werken met textiel onder de knie en versterken bij KUNNIG hun competenties. Regelmatig roteren ze in hun werktaak: van het op maat snijden van de stoffen, tot het inslaan van rivetringen, het bevestigen van de magneten of de hendel, of het stikken van de tassen zelf. “Het is die variatie die het werk hier leuk houdt,” zegt Mirafzon. “Ik werk hier sinds 2019. Ik kwam naar België uit Afghanistan en mijn collega’s zijn echt mijn familie. Leuk dat ik hier kansen krijg om verder te groeien!”

Mijn ogen glinsteren elke keer als ik kom kijken naar de productie. Hoe jullie medewerkers elke dag vol passie aan de tassen werken vind ik fantastisch!
Thomas Nouws, oprichter Jacob's Conceptstore
quote marks