Eén op de vier producten in een volledige winkelkar is zeker door de handen van een maatwerkbedrijf gegaan

Het verhaal van Colruyt over AMAB Halle
Terug naar het overzicht

Dat Colruyt inzet op het aanbieden van de laagste prijzen in combinatie met kwaliteitsvolle producten en service is voor niemand een geheim. Wat mogelijk minder geweten is, is dat Colruyt in 2021 als ambassadeur voor de Belgische maatwerkbedrijven werd gekozen. Ze werken immers al 30 jaar samen met verschillende maatwerkbedrijven die tal van opdrachten en taken voor hen vervullen.

Divers takenpakket

Eén van deze maatwerkbedrijven waar Colruyt mee samenwerkt, is AMAB. De medewerkers van AMAB nemen verschillende taken voor Colruyt op zoals het verpakken van producten, het aanbrengen van stickers en dergelijke meer. Deze samenwerking is voordelig voor beide partijen. Doordat AMAB deze taken op zich neemt, is het personeel van Colruyt in staat zich meer te focussen op hun kernactiviteiten. De samenwerking zorgt daarnaast ook voor werkgelegenheid voor werknemers van AMAB die een zekere afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het uitvoeren van deze taken biedt hen echter niet alleen werkgelegenheid maar maakt hen ook trots, vooral wanneer ze producten waar ze aan gewerkt hebben in de filialen van Colruyt zien staan.

Logische Keuze

Dit soort samenwerking ligt volgens Martine Pauwels (Directeur Supply Chain Colruyt) volledig in lijn met de doelstellingen van het bedrijf. Meer specifiek streeft Colruyt er naar om economische groei hand in hand te laten gaan met een kwaliteitsvolle en duurzame tewerkstelling. Ze zijn dan ook fier op hun samenwerking met AMAB en andere maatwerkbedrijven die hen perfect aanvullen.

We er zijn best fier op dat we die groep tewerkstelling kunnen bieden
Martine Pauwels
quote marks