Mekaar goed leren kennen is fundamenteel

Het verhaal van Mobix-Stevens over De Vlaspit
Terug naar het overzicht

Al sinds 2017 werkt ons bedrijf, Mobix, samen met De Vlaspit. Twee ploegen van telkens drie werknemers van De Vlaspit voeren, samen met hun begeleider, een aantal deeltaken uit van de infratructuurwerken die wij doen voor de spoorwegen. Een enclave noemen ze dat.

Krappe arbeidsmarkt

Het was voor ons niet makkelijk om arbeiders te recruteren met het juiste profiel. Dat is iets waar veel werkgevers mee geconfronteerd worden, met die krapte op de arbeidsmarkt. De Vlaspit had echter al heel wat expertise opgebouwd op vlak van bouw en renovatie en was op zoek naar langdurigere opdrachten. En zo hebben we mekaar gevonden in 2017.

Goed huwelijk

Zoals bij elke prille relatie, hebben we mekaar moeten leren kennen. Zo moesten we zoeken naar geschikte opdrachten, zodat de ploegen zo rendabel mogelijk konden worden ingezet. Maar ook onze werknemers moesten de maatwerkers leren kennen en vice versa. Afspraken maken en begrip creëren, bleken een belangrijke succesfactor.

Gepaste begeleiding

Eén ploeg van De Vlaspit werkt ter ondersteuning van onze mannen. Eén ploeg werkt intussen zelfstandig; weliswaar onder constante begeleiding. En die is nodig. We streven er wel naar de maatwerkers te laten doorstromen naar ons bedrijf maar het is moeilijk voor ons de begeleiding te bieden die ze nodig hebben.

In ieder geval zien we de samenwerking met De Vlaspit als een enorme meerwaarde. Het ontlast onze werknemers en biedt extra kansen voor de toekomst voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De werknemers van de Vlaspit zetten prestaties neer die we aanvankelijk niet voor mogelijk achtten.
Werfleiding Mobix
quote marks