De juiste persoon op de juiste plaats

Het verhaal van CleanLease over Entiris
Terug naar het overzicht

CleanLease is een groep van industriële wasserijen die gespecialiseerd is in het reinigen van textiel voor ziekenhuizen, zorginstellingen en vakantieparken. Bij CleanLease in Aarschot wordt voornamelijk het linnen van Gasthuisberg, UZ Leuven verwerkt. Dagelijks worden zij daarin ondersteund door medewerkers van maatwerkbedrijf Entiris.

Marcia Sempels, plant manager van CleanLease Aarschot: "Het vuile linnen van onze klanten wordt hier gewassen en afgewerkt en gaat via het transport terug naar de klant. We wassen zowel alles wat met de kamer te maken heeft zoals kussenslopen, lakens en washandjes, als de beroepskledij van het verplegend personeel. Wij organiseren dit alles zo efficiënt mogelijk en hebben daarvoor een heel machinepark. Maar daarnaast zijn er toch heel wat artikels die manueel moeten verwerkt worden. Via andere plants van CleanLease hoorden we over de mogelijkheden die maatwerkbedrijven bieden."

In 2012 is de samenwerking met Entiris opgestart. Marcia vertelt verder: "In het begin ging het over het op elkaar stapelen en verpakken van de washandjes. Vandaag is de samenwerking uitgebreid en werken er ondertussen ook vier tot zes maatwerkers van Entiris op onze werkvloer mee aan de machines."

Om de hoek

Marcia: "Toevallig zit maatwerkbedrijf Entiris hier ook vlakbij: vanuit mijn raam zie ik zelfs hun hoofdgebouw. (lacht). Waarom zouden we het verder gaan zoeken? Wij hebben de machines, zij bieden de ‘handjes’ en zijn de perfecte partner voor het arbeids- en tijdsintensieve werk dat wij hebben. Bovendien verloopt de communicatie met hen heel vlot en spelen zij flexibel in op veranderingen bij ons. Nog een voordeel van die nabijheid: als er bij ons iemand ziek valt, staat er binnen het half uur een vervanger. Dat biedt ons een houvast."

Engagement naar de samenleving

De mensen van Entiris werken onder begeleiding van hun werkbegeleider. Marcia: "De communicatie verloopt via hen. Net als voor onze ‘eigen’ mensen, zoeken wij ook voor de maatwerkers van Entiris naar de arbeidsplek die het meest geschikt is voor hen. We laten hen geregeld switchen van machine, en laten hen op die manier ontdekken waar ze goed in zijn. Zowel voor hen als voor ons is het goed om de juiste mensen op de juiste plaats te hebben. Mensen die graag doen wat ze doen. Dankzij Entiris kunnen we dus efficiënter werken én een engagement nemen naar de samenleving. Ik ben heel trots om te zeggen dat we met hen samenwerken. "

Wij hebben de machines, zij bieden de ‘handjes’ en zijn de perfecte partner voor het arbeids- en tijdsintensieve werk dat wij hebben.
Marcia Sempels, Unit manager Aarschot, CleanLease NV
quote marks