Kennis, expertise en partnerschap doorslaggevender dan 'handjes'

Het verhaal van Festicup over AMAB Asse
Terug naar het overzicht

Jozef en Steven, oprichters van Festicup, zijn beide ondernemers met een verleden in de horeca, event -en printsector en leerden elkaar kennen aan de langste toog van Europa, de Oude Markt in Leuven. Begin 2017 brachten ze hun passie voor ondernemen samen en richtten ze Festicup op. Maatschappelijk verantwoord ondernemen was voor hen van cruciaal belang en werd daarom de basis van Festicup.

Alsof het de normaalste zaak van de wereld is consumeren we jaarlijks gigantische hoeveelheden plastic wegwerpbekers. Die plastic is gemaakt om honderden jaren te bestaan, maar wij gooien het meteen weer weg. En alsof dat nog niet erg genoeg is, lijkt het voor velen ook normaal om je plastic beker gewoon op de grond achter te laten. Mooie, groene festivalweides worden zo in een mum van tijd omgetoverd tot een zee van wegwerpplastic. Zeg nu zelf, wat is daar aangenaam of normaal aan?

Festicup to the rescue

Hier kwam Team Festicup to the rescue en heeft ondertussen vier jaar ervaring opgebouwd in het duurzamer maken van evenementen. In 2018 werden we met ons concept bekroond door Unizo als Starter van het Jaar.

Samen met organisatoren gaan we op zoek naar een werkbaar systeem om met herbruikbare bekers en/of mobiele wasoplossingen aan de slag te gaan tijdens hun event. Festicup wil bezoekers de unieke drinkbeleving die je op café kan vinden ook bieden op alle momenten waar glas geen optie is. De herbruikbare bekers die we aanbieden zijn haast niet te onderscheiden van echt glas. 

Groeien dankzij sociale economie

Als jonge starter in een nieuwe markt in volle ontwikkeling was de drang naar groeien vanzelfsprekend. We waren op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden centraal in het land, en zo kruisten onze wegen met het sociaal maatwerkbedrijf AMAB.

Er waren niet veel gesprekken nodig om tot de conclusie te komen dat we op dezelfde golflengte zaten en bijgevolg was de samenwerking snel beklonken.

Een totaalpakket

AMAB en haar werknemers hebben ervoor gezorgd dat we een totaaloplossing kunnen bieden aan onze klanten. Dan denk ik aan logistiek, opslag en het opzetten van een goede workflow dankzij hun performant ERP systeem. AMAB is veel meer dan een sociaal maatwerkbedrijf met werkende handjes! We vinden er kennis, expertise en partnerschap. En dat was voor ons doorslaggevend.

Dankzij hun investeringsbereidheid en de inzet van hun werknemers beschikken we over een state-of-the-art reinigingscenter om komaf te maken met plastic wegwerpbekers in de eventsector. Op de koop toe stellen we er ook nog eens acht maatwerkers mee tewerk.

Het totale ontzorgingspakket dat we samen met AMAB aanbieden, zorgde ervoor dat we snel uitgroeiden tot één van de meest kwalitatieve en betrouwbare leveranciers voor herbruikbare bekers in België en in Nederland. Om de groei in Nederland verder te zetten besloten we op 31 december 2019 een dochteronderneming op te richting die opereert vanuit Amsterdam. Uitbreidingsplannen in België liggen klaar met extra vestigingen in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. 

Het totale ontzorgingspakket dat we samen met AMAB aanbieden, zorgt ervoor dat we snel kunnen uitgroeien.
Diederik Vanschoenwinkel, sales manager Festicup
quote marks