Duurzame lokale samenwerking boven outsourcing

Het verhaal van Ebema over Maasbij
Terug naar het overzicht

Ebema is een toonaangevend bedrijf dat buitenruimtes gezelliger, slimmer, comfortabeler, veiliger, mooier, groener en sterker maakt met elegante betonoplossingen sinds 1946. Onze kernwaarden zijn samenwerking, zorgzaamheid, innovatie, excellentie en respect. Deze waarden leiden ons in ons streven naar duurzaamheid, waarbij we ons richten op twee belangrijke pijlers: de planeet en het welzijn van de samenleving. 

In de pijler welzijn draait alles om mensen. We integreren het welzijn van onze medewerkers, klanten en partners in onze duurzaamheidsinspanningen. Ambitieuze doelen vereisen ruimte voor persoonlijke groei en een organisatie met aandacht voor diversiteit, inclusiviteit en welzijn.

 

Inclusief en duurzaam toonpark in Zutendaal

Ebema geeft extra kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via een intensieve samenwerking met Maasbij, een maatwerkbedrijf dat op een duurzame wijze het tuinonderhoud van het toonpark voor haar rekening neemt. Deze samenwerking loopt al meer dan 20 jaren en is historisch gegroeid. De samenwerking met Maasbij draagt bij tot de duurzaamheidsdoelstellingen van Ebema waarbij resoluut wordt gekozen voor duurzame lokale inbedding en niet voor outsourcing. Het recent behaalde Voka Charter onderstreept deze visie doordat deze in zet op lokale economie en eerlijke handel. 

 

Warm aanbevolen

Ebema is een standvastig familiebedrijf en Maasbij is een gevestigde waarde binnen maatwerk. Beide bedrijfsfilosofieën gaan hand in hand. De samenwerking is steeds correct en betrouwbaar en verloopt vlot. Er wordt constructief en oplossingsgericht mee gedacht. Zo kregen we gericht advies wat de beplanting van het toonpark betrof. Dat Maasbij werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, is een pluspunt in het aanboren van menselijk kapitaal. Samenwerken met Maasbij is bijgevolg alleen maar warm aan te bevelen aan andere bedrijven en organisaties.

Ik kan de betrouwbare, duurzame en constructieve samenwerking met Maasbij alleen maar warm aanbevelen.
Johnny Hermans, Hoofd Preventie Welzijn, Aankoop en facilities Ebema
quote marks