Onze samenwerking groeit gestaag

Het verhaal van Recupwood over De Wroeter Maatwerkbedrijf
Terug naar het overzicht

Gebruikt hout doen herleven door ze tot prachtige ruwe herbruikbare planken te schrijnwerken, dat is waar Recupwood voor staat. Hiermee kan je dan een uniek stuk vakmanschap vervaardigen dat helemaal persoonlijk bij je past. Zo maakten klanten al prachtige tuinmeubelen, fietsstallingen en interieurelementen met hergebruikte planken. 

De samenwerking met De Wroeter, die begin dit jaar van start ging, groeit gestaag. 

 

Een tweede leven voor hout

Gebruikte fruitkisten worden ontmanteld door het enthousiaste team Biolandbouw van maatwerkbedrijf De Wroeter alvorens ze tot planken worden verwerkt. De sector biolandbouw is heel seizoensgebonden. In de winter staan de buitenactiviteiten op een laag pitje. Om de mensen een heel jaar door tewerk te stellen, zijn er samenwerkingen zoals deze met Recupwood die de landbouw aanvullen. 

 

Hoe gaat het team te werk? De medewerkers zagen de zijkanten van de fruitkisten eraf en sorteren naargelang de kwaliteit van het hout. Hetzelfde geldt voor de bodemplaat. Meer dan 90 % van de houten kist krijgt op deze manier een tweede leven , de kleine reststroom wordt verder omgezet in warmte.

 

Gedeelde kernwaarden

Lokale verankering en een korte, circulaire keten zijn kernwaarden die nauw aansluiten bij de filosofie van Recupwood. 

Wim (Martens, zaakvoerder Recupwood): “Duurzaamheid en circulariteit draagt De Wroeter hoog in het vaandel, net als wij. We gaan zeker op zoek naar opportuniteiten om nog meer voor elkaar te betekenen.”  

We willen alle kansen om nog meer samen te werken aangrijpen.
Wim Martens, zaakvoerder Recupwood
quote marks