Waarom wij – Biotoop ecologische inrichting – samenwerken met de Biehal

Het verhaal van Biotoop ecologische inrichting over Lidwina & De Biehal
Terug naar het overzicht

Biotoop ecologische inrichting is gespecialiseerd in biodiverse en natuurrijke groenprojecten voor bedrijven en particulieren. Duurzaamheid in al z’n facetten is voor ons een vanzelfsprekend begrip, zo ook sociale duurzaamheid. Vanuit die optiek hebben we er destijds bewust voor gekozen om samen te werken met mensen uit de sociale tewerkstelling. Lommels dorpsgenoot vzw de Biehal is in dit verhaal gaandeweg één van onze belangrijkste partners geworden.

Inheemse planten vormen de belangrijkste basis in onze projecten; per project worden er honderden tot duizenden gebruikt. De aanplanting hiervan is een vaak intensief en repetitief werk, en niet voor iedereen weggelegd. Voor ons blinken de groenploegen van de Biehal hier echt in uit. Zij gaan elke plantklus met evenveel discipline en enthousiasme aan, en dat van begin tot einde. Niet alleen op de werven zelf werken we goed samen, ook operationele afspraken worden vlot gemaakt en prima nageleefd. Er wordt bijvoorbeeld zo veel mogelijk samengewerkt met dezelfde ploegbazen zodat voortschrijdend inzicht en ervaring wordt opgebouwd.

Voor ons is de nauwe samenwerking met partner de Biehal er dus absoluut één waarop we fier zijn en verder willen inzetten, nu en in de toekomst.

Voor ons blinken de groenploegen uit in iteratieve processen zoals plantwerken
Leon - Zaakvoerder
quote marks