Stalen binnendeuren,perfect afgewerkt!

Het verhaal van STEELIT over InterWest
Terug naar het overzicht

STEELIT® uit Kuurne ontwerpt en maakt kant-en-klare stalen binnendeuren. “Dergelijke deuren waren bij onze start in 2016 voor veel mensen onbetaalbaar, omdat ze maatwerk vereisten. Wij brengen daar verandering in, met een gamma standaarddeuren. De laatste jaren is ons assortiment sterk uitgebreid, met verschillende types en modellen”, vertelt medebestuurder Francis Bedert.

STEELIT®  focust zich vooral op sales. En daarom klopte Francis aan bij InterWest, een maatwerkbedrijf met meer dan 500 werknemers op sites in Veurne en Diksmuide. “Ik ken InterWest al jaren, vanuit mijn ervaring in een ander bedrijf. Ik had altijd al een goede relatie met algemeen directeur Dirk Adam. Dus belde ik hem om eens te babbelen.”

Op het eerste zicht was het geen ideale match, want InterWest had wel ervaring met houtbewerking, maar nog niet met metaal, legt Dirk uit. “Vandaar dat we eerst een goed inzicht wilden hebben in de productie van de deuren. Al snel bleek dat het eigenlijk enkel ging over de montage. We beslisten om een testfase op te starten. Na een drietal ‘demorondes’ hebben we het beoogde resultaat bereikt.”

Van twee naar acht

Zo ging de samenwerking van start. In het begin werkten twee InterWest-medewerkers voor STEELIT®, intussen zijn dat er acht – goed voor minstens 45 afgewerkte deuren per week. “De frames, het glas en de verdelingen worden aangeleverd, wij zorgen voor de knowhow en de handjes om de deuren te assembleren en af te werken: van intapen en ontvetten tot opkuisen en verpakken. Het aanbrengen van de silicone is de moeilijkste stap in het proces”, zegt Dirk.

De afgewerkte deuren worden elke week geleverd in het STEELIT®-magazijn in Kuurne, waar ook de showroom gevestigd is. “Elke deur passeert nog eens door mijn handen. Ik durf te zeggen dat de foutenmarge zeer laag is, ondanks het feit dat het gamma alleen maar uitbreidt”, klinkt het bij Francis.

Stofvrije productieafdeling

Zo’n volledige productieafdeling huisvesten vraagt natuurlijk best wat plaats. “InterWest heeft voor ons een aparte, stofvrije ruimte, wat voor ons zeer belangrijk is”, legt Francis uit. “De componenten voor alle verschillende modellen liggen daar ook op stock.”

Door de sterke groei van STEELIT® werd de toegekende ruimte bij InterWest al vergroot. Het maatwerkbedrijf heeft plannen voor een nieuwbouw dicht bij de huidige locatie. Beide bedrijven bekijken ook de mogelijkheden om een deel van het proces te automatiseren en de medewerkers nog beter te ondersteunen op het vlak van ergonomie.

Duurzame relatie

Het is duidelijk: STEELIT en InterWest hebben een duurzame relatie opgebouwd. Francis vertelt: “De sleutel van die goede wisselwerking is volgens mij dat we veel en open communiceren. Als er eens een probleem is, zoeken we samen naar een oplossing. En het team van InterWest denkt met ons mee; hun knowhow is echt een meerwaarde. Bij elk bezoek krijg ik een goed gevoel als ik zie met welke inzet onze deuren worden afgewerkt. Ik ben dan ook fier dat we mede dankzij InterWest zo’n mooie groei mogen realiseren.”

Ook InterWest is tevreden. “Onze doelgroepmedewerkers doorlopen een leerproces, leren nieuwe vaardigheden aan en worden onafhankelijker. Het geeft hen ook veel persoonlijke voldoening als ze ‘hun’ deuren zien passeren in het tv-programma Huis Gemaakt of op een beurs”, besluit Dirk.

www.interwest.be
www.steelit.be

“Het team van InterWest denkt met ons mee; hun knowhow is echt een meerwaarde.”
Francis Bedert - medebestuurder
quote marks