"Jullie mensen zijn fiere werkers die weten wat ze doen!"

Het verhaal van Albe De Coker over Kunnig
Terug naar het overzicht

Duurzaam samenwerken tussen de sociale en de reguliere economie: het werkt. CO2-neutrale drukkerij Albe de Coker en maatwerkbedrijf KUNNIG werken al sinds 2016 samen.

Enkel de Hobokense polder scheidt de twee bedrijven van elkaar. Dat kan tellen als lokaal partnerschap. 

Een gevuld takenpakket

De taken van KUNNIG bij Albe De Coker zijn uiteenlopend. Maatwerkers op locatie, Stefan Dries en Dimitri Demunck, lichten toe hoe hun takenpakket eruitziet. “Wij doen vooral de voorbereiding van opdrachten, een soort orderpicking. Dan krijgen we een lijst met zaken die in een pakket moeten zitten en verzamelen we ze. Omdat de opdrachten regelmatig anders zijn is er genoeg afwisseling, dus da’s leuk werken.”

Michel Heylen, Team Leader Handling en POS bij Albe De Coker, legt uit waarom de organisatie zo graag samenwerkt met KUNNIG. “Ik werk al 37 jaar bij Albe De Coker. De KUNNIG-afdeling in zijn huidige vorm bestaat nu 2,5 jaar. Als je mij zou vragen om te kiezen tussen een ploeg met mensen uit de reguliere arbeidsmarkt of een ploeg met mensen van KUNNIG, dan kies ik zonder twijfel voor die van KUNNIG. Jullie mensen zijn fiere werkers die gedreven zijn én die weten wat ze doen. Zo letten ze bijvoorbeeld heel erg op fouten. De kwaliteitscontrole zit goed: als er drukwerk van een andere afdeling bij ons verder afgewerkt wordt, dan pikt de KUNNIG ploeg de kleine schoonheidsfoutjes er zonder aarzelen uit.”

Ook intern, in ons eigen gebouw, doen we aan na-druk-werk voor Albe De Coker. Zo verzamelen we bijvoorbeeld posterpakketten of stellen we grotere pakketten samen, die tijdrovender zijn of waar in de hallen bij Albe De Coker geen plaats voor is. Zo kunnen de medewerkers van Albe De Coker zich focussen op hun kerntaken. Onze arbeiders zijn namelijk sterk in repetitief werk.

Op locatie pluggen onze ploegen dan weer naadloos in in het bedrijf. Zo kunnen we de eigen medewerkers extra ondersteuning bieden waar nodig. Bij Albe De Coker weten ze ook dat we flexibel zijn. Wanneer er een tijdelijke productiepiek is die de vaste ploeg niet alleen kan dragen, dan staan we te springen om extra maatwerkers aan het werk te zetten.

De kwaliteitscontrole zit goed: als er drukwerk verder afgewerkt wordt pikt de KUNNIG ploeg de kleine schoonheidsfoutjes er zonder aarzelen uit.
Michel Heylen, team leader handling en POS
quote marks