Enclavewerk onder het alziend oog van de roze olifant

Het verhaal van Brouwerij Huyghe over Ryhove
Terug naar het overzicht

Brouwerij Huyghe uit Melle en maatwerkbedrijf Ryhove werken reeds meer dan 17 jaar samen voor het vullen en verpakken van dozen met Delirium Tremens, La Guillotine en andere bieren voor de buitenlandse markt.  Sedert 2015 is de enclavewerking bij de brouwerij een feit. Dag in, dag uit zijn een 25-tal mensen van het maatwerkbedrijf Ryhove werkzaam in het inpakatelier van het bedrijf Huyghe. Het is een unieke samenwerking tussen een sociaal economiebedrijf en een lokale brouwerij met een internationale uitstraling en een wereldwijde exportmarkt.

Duurzame brouwerij Huyghe 
Al jaren werkt de brouwerij  hard om de meest duurzame brouwer van het land te worden. Dankzij tal van investeringen en ondanks een continue volumestijging, kan de brouwerij haar (grondstoffen)verbruik substantieel terugdringen. En ook op vlak van afvalreductie en –verwerking doet de brouwerij enorme inspanningen. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Duurzaamheid reikt echter verder dan enkel investeren in infrastructuur en betekent ook maatschappelijk verantwoord ondernemen op sociaal vlak. Dat de brouwerij al jaren bewust kiest voor lokale sociale tewerkstelling via maatwerkbedrijf Ryhove is sowieso een win-win:  maatwerkers krijgen een volwaardige job in het bedrijf onder begeleiding van Ryhove en brouwerij Huyghe bespaart hierdoor enorm op transportkosten. Waar in het verleden dagelijks tot drie vrachtwagens tussen Huyghe en Ryhove reden om bier en ingepakte dozen heen-en-weer te brengen, is nu een team van fiere Ryhove-medewerkers fulltime aan het werk in het inpakatelier van deze familiebrouwerij. 

 

 

“De fierheid van de Ryhove-werknemers die bij ons actief zijn, vormen een voorbeeld voor ons allemaal.”
Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder
quote marks