Samenwerking meegenomen vanuit mijn vorige job

Het verhaal van Group Ceyssens over Arbeidskansen
Terug naar het overzicht

Group Ceyssens biedt innovatieve en duurzame totaaloplossingen voor gevelsluiting, zowel voor de particuliere als professionele markt. De productie ervan gebeurt in-house en de montage wordt verzorgd door zowel eigen vakmensen als gespecialiseerde onderaannemers. Onze sterkte is een persoonlijke aanpak doorheen een project, voor zowel professionele als particuliere klanten.

Deze persoonlijke aanpak trekken we graag door naar onze eigen toeleveranciers. Zij zorgen immers mee voor de kwaliteit van onze producten. In opdrachten met schrijnwerk, waar bevestigingsmaterialen voor onze glasproducten nodig zijn om aan te sluiten op de betreffende bouw, werken we al ruim vijf jaren samen met Ergon van Arbeidskansen. De nodige onderdelen en hulpstukken uit aluminium of staal die we daarvoor nodig hebben, worden in hun atelier gemaakt.

Zowel standaard als op maat via een persoonlijke aanpak

We hebben twee soorten opdrachten die Ergon uitvoert, de standaardopdrachten en de opdrachten op maat. Zo bezorgt Group Ceyssens regelmatig standaard grondstoffen voor aluminium bevestigingsmateriaal aan Ergon die zij dan op hun eigen planning mogen afwerken. Op deze opdracht ligt minder druk, we leggen dan gewoon wat eerder wat meer materiaal klaar en op het einde van de rit hebben we voldoende kwalitatief materiaal om mee verder te kunnen. De flow wordt gewoon persoonlijk gecoördineerd via telefonisch contact tussen de bedrijfs- en teamleider die op elkaar zijn ingewerkt. Hiernaast hebben we ook specifieke, vaak kleinere opdrachten, die dan weer wel in time worden afgewerkt. Deze mix van opdrachttypes zorgen voor een mooie wisselwerking en win-win voor beide partijen.

Samenwerking meegenomen vanuit vorige werk

De samenwerking met Ergon heb ik eigenlijk gewoon vijf jaren geleden meegenomen uit mijn vorige tewerkstelling waar we erg goede ervaringen met Ergon hadden. Vrij snel heb ik een samenwerking kunnen opzetten voor aluminium en stalen onderdelen en die loopt dus vandaag nog steeds.

Voor Group Ceyssens is het sociale aspect en het persoonlijk contact erg belangrijk. Sociale economieorganisaties kunnen verder veel meer dan je initieel zou denken en die boodschap willen we uitdragen. Verder zijn we gebaat met het kort bij elkaar gelegen te zijn. Het voorbereidend traject van een opdracht duurt dan wel iets langer maar eens dit loopt, loopt dit vlekkeloos.

Groots in klein en groot werk!
Frank Machiels, Algemeen Directeur
quote marks