Koek & Ei is de perfecte culinaire partner!

Het verhaal van ACV-CSC Metea over Groep INTRO - Koek en ei
Terug naar het overzicht

Fred Van Staay, vakbondssecretaris ACV-CSC Metea, is vaste klant in sociaal lunchrestaurant Koek & Ei aan het Hendrik Heymanplein in Sint-Niklaas. Dat is gevestigd in de gebouwen van de vakbond en wordt gerund door Groep Intro.  “Koek & Ei is voor ons de perfecte partner op culinair vlak”, steekt Van Staay van wal. “We kunnen hier over de middag terecht om te lunchen bij vergaderingen en studiedagen. Maar je kan hier recepties of feesten laten verzorgen. Ook voor activiteiten op verplaatsing kunnen we een beroep doen op Koek & Ei. Alles wordt dan keurig klaargemaakt zodat we het probleemloos kunnen meenemen.” 

De keuze voor Koek & Ei is niet alleen ingegeven door het praktische aspect van de nabijheid voor de vakbondsmedewerkers. “Het interieur van het restaurant is heel sfeervol. Er werd veel met gerecycleerd materiaal gewerkt. Alles is ook goed toegankelijk voor minder mobiele mensen. In de zomer kan je ook op het terras buiten genieten. Maar vooral: de kwaliteit van de keuken is uitstekend: ‘eerlijk en heerlijk’ zoals het motto hier luidt.”  

Lokale producten

In Koek & Ei wordt maximaal gewerkt met lokale producten. Zo werkt het restaurant samen met het korteketentuinbouwbedrijf Kleibeek in Sint-Pauwels. “Alles is dus vers, niet uit de diepvries of kant-en-klaar uit de microgolf. Je kan hier trouwens ook groentepakketten van Kleibeek komen afhalen.”   Ook voor regelmatige klanten blijft Koek & Ei verrassen. “We kunnen iedere week kiezen uit drie verschillende gevarieerde menu’s: vlees, vis of veggie. De desserts zijn ook een absolute aanrader. Maar er kan ook op maat worden gewerkt. Voor onze nieuwjaarsreceptie bijvoorbeeld vroegen we de kok om diverse hapjes te bereiden, warm en koud.”  

Goed gevoel 

Maar niet alleen omdat het lekker en goedkoop is, valt Koek & Ei in de smaak bij Van Staay. ”Ze kennen ons hier ondertussen al goed. Maar dat geldt ook omgekeerd. Je moet mensen genoeg krediet geven. Je ziet dat zij die hier bedienen een weg afleggen. In het begin gebeurt het soms wat timide. Maar na verloop van tijd merk je dat ze de stiel onder de knie krijgen. Het bezorgt ons een goed gevoel dat wij door klant te zijn, deze mensen de kans geven om iets bij te leren. Ze stellen het van hun kant ook op prijs dat je als trouwe klant blijft terugkomen. Het is belangrijk mensen te bevestigen in hun taak. Als we laten weten dat we heel tevreden zijn, dan wordt dat in dank aanvaard.” 

Niet alleen individuelen zijn welkom in Koek & Ei. Het restaurant kan worden afgehuurd door organisaties of bedrijven. Er is plaats tot 100 personen. 

We kunnen hier over de middag terecht om te lunchen bij vergaderingen en studiedagen. Maar je kan hier recepties of feesten laten verzorgen. Ook voor activiteiten op verplaatsing kunnen we een beroep doen op Koek & Ei. Alles wordt dan keurig klaargemaakt zodat we het probleemloos kunnen meenemen
Fred Van Staay, vakbondssecretaris ACV-CSC Metea
quote marks