Een op-en-top Limburgse samenwerking

Het verhaal van Jaga over Bewel , Bewel , Bewel , Bewel , Bewel , Bewel , Bewel , Bewel , Bewel & Bewel
Terug naar het overzicht

Jaga is een Limburgs bedrijf met hoofdzetel in Diepenbeek. We zijn gespecialiseerd in radiatoren, verwarmings-, koelings- en ventilatiesystemen. Er werken zo’n tweehonderd mensen in het bedrijf in Diepenbeek.

Van Tsjechië naar België

We hebben nog een vestiging in Tsjechië, aan de rand van Praag. Daar stuiten we echter sinds enkele jaren op onder meer uitbreidingsproblemen. Doordat de stad Praag groter wordt, kunnen wij als bedrijf niet meer uitbreiden. Om die redenen hebben we besloten om een aantal activiteiten terug te halen naar België. Om die extra werken aan te kunnen, schakelden we BEWEL in.

Bewel en Jaga: succesvol sinds enkele jaren

De samenwerking met BEWEL is misschien niet nieuw, de intensiteit is dat wel. We kennen BEWEL al vanuit één van onze spin-offbedrijven, Hafra. Sinds januari 2020 is er een enclave opgestart bij obze vestiging in Diepenbeek zelf. We zijn er klein gestart met één ploeg, maar ondertussen zijn we uitgegroeid naar twee ploegen met twee monitoren en twintig paar vakhanden. Verdere uitbreiding met vier medewerkers is nakend.

Activiteiten

BEWEL voert momenteel heel diverse opdrachten uit voor ons. Dat gaat van verpakkings- tot montagewerken:

  • Montage en voorbereidende werken aan halffabricaten zoals het kleven van isolatie tegen verwarmingstoestellen
  • Elektro-assemblage zoals aansluiten van ventilatoren op verwarmingstoestellen
  • Verpakken van onder meer voetjes die bij de installatie onder radiatoren worden bevestigd
  • Assistentie in ‘de lakstraat’, waarin zij producten klaar hangen om te lakken, en nadien weer afnemen.

Op die manier bieden de vakhanden van BEWEL de perfecte ondersteuning aan onze medewerkers en nemen zij repetitieve activiteiten op zich.

Volledig geïntegreerde vakhanden

De werknemers van BEWEL zijn heel goed geïntegreerd; zij vereenzelvigen zich ook volledig met het bedrijf en dat stimuleren wij ook. Zo krijgen ze bijvoorbeeld de kans om werkkledij van Jaga zelf te dragen. Op die manier voelen zij zich nog meer verbonden met hun werkplek.

https://www.bewel.be/cases/jaga-bewel/

Wij hebben werk teruggehaald van Tsjechië naar Limburg. Reshoring noemen ze dat. Handig voor ons. Goed voor de tewerkstelling in Limburg.
Jan Kriekels, CEO Jaga
quote marks