In zijn vestiging in Diegem investeerde DHL Express in nieuwe bureaus voor zijn medewerkers. Omdat duurzaamheid en circulariteit belangrijke waarden zijn voor het bedrijf, koos DHL Express ervoor om het oude meubilair niet zomaar weg te doen, maar het een tweede leven te geven. Het bedrijf werkte daarvoor samen met Kringwinkel ViTeS, die de bureaus via haar winkels opnieuw aanbiedt. Desie Van Steen, Facilities & Replenishment Manager bij DHL Express, is enthousiast over de samenwerking.
Waarom heeft DHL Express ervoor gekozen om de gebruikte bureaus een tweede leven te geven?
“Onze organisatie draagt health & wellbeing hoog in het vaandel. In het kader daarvan beslisten we om voor onze medewerkers voor 50% nieuwe zit-staburelen te voorzien, zodat ze zowel zittend als staand kunnen werken. Daardoor kwamen onze oude bureaus vrij, en omdat ze nog perfect bruikbaar waren, wilden we ze graag een tweede leven geven en tegelijkertijd bijdragen aan een goed doel door te doneren aan een sociale organisatie.”
Hoe zijn jullie in contact gekomen met Kringwinkel ViTeS?
“Ik heb online onderzoek gedaan naar organisaties die gebruikte meubels konden overnemen. Daarbij stelde ik mezelf de vraag waarom we ze zouden verkopen als we ze ook aan een goed doel konden schenken. Zo kwam ik bij ViTeS terecht. Nadat ik contact had genomen, kwam de volgende dag al iemand kijken welk meubilair interessant was.”
Wat was de volgende stap?
“We spraken af dat ViTeS de gebruikte meubels 's ochtends kwam ophalen en dat Bulo diezelfde namiddag zou leveren, waardoor alles perfect op elkaar was afgestemd. Onze medewerkers hebben in het weekend voorafgaand aan de ophaling alle meubels duidelijk gelabeld, zodat maandag meteen duidelijk was welke items meegenomen moesten worden. Dat liep bijzonder georganiseerd en efficiënt. Momenteel ben ik nog op zoek naar een dienst voor groenonderhoud op onze site in Diegem. Gezien onze goede ervaring met ViTeS, waarmee alles zeer vlot verliep, bekijken we zeker of zij hierin ook iets voor ons kunnen betekenen.”
Hoe past zo’n samenwerking binnen jullie bredere duurzaamheidsstrategie?
“Green Logistics of Choice is een van de pijlers van onze bedrijfsstrategie. In onze dagelijkse activiteiten leveren we heel wat decarbonisatie-inspanningen, zoals bijvoorbeeld door tegen 2030 30% duurzame vliegtuigbrandstof bij te mengen en 50% van onze last mile delivery elektrisch te laten verlopen. We investeren ook in CO2-neutrale nieuwbouw, waarbij we gebruikmaken van warmtepompen en regenwater hergebruiken. Daarnaast hechten we ook veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij draaien om mensen en vinden diversiteit, gelijkwaardigheid, inclusie en een gevoel van belonging ontzettend belangrijk. Door dat actief te promoten, ontwikkelen we talent, stimuleren we innovatie en creëren we een inclusieve en rechtvaardige werkplek waar iedereen zichzelf kan zijn. We ondersteunen ook mensen die sociaal kwetsbaarder zijn, zoals via onze samenwerking met De Posthoorn voor het groenonderhoud van onze vestiging in Ham.”