BME en De Wroeter: een samenwerking met economische en sociale meerwaarde

Het verhaal van BME over De Wroeter Maatwerkbedrijf
Terug naar het overzicht

Als e-fulfilmentbedrijf verzorgt BME de volledige orderverwerking voor resellers en licentiehouders. Van stockage en inboundverwerking tot stockbeheer, retourverwerking en verzending – BME biedt een allesomvattende logistieke oplossing voor zowel b2b als b2c.

 

Het bedrijf zet sterk in op duurzame en efficiënte samenwerkingen, zowel met klanten als leveranciers. Een van die samenwerkingen is die met De Wroeter, een sociale onderneming die kansen creëert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “De samenwerking startte iets meer dan een jaar geleden”, vertelt Business Support Manager Niels Bussels. “Een van onze klanten is Too Good To Go. Dat bedrijf bestrijdt voedselverspilling door pakketten samen te stellen met producten die om verschillende redenen niet meer in de winkel verkocht kunnen worden, maar nog perfect consumeerbaar zijn. Too Good To Go stelt verschillende pakketten samen, die wij vervolgens assembleren en in stock nemen. Bestellingen via de Too Good To Go-app versturen wij naar de eindklant. Voor dat repetitieve assemblageproces zochten we een efficiënte en betrouwbare oplossing.”

 

Zo kwam BME op het idee om samen te werken met een sociale-economiebedrijf. Net op dat moment nam De Wroeter contact op om zich voor te stellen. Van het een kwam het ander, en al snel werd een enclavewerking getest. “De eerste fase verliep met ups en downs, maar na enkele bijsturingen kwamen we tot een goede samenwerking”, vertelt Niels.

 

Betrouwbaarheid

De grootste troef van De Wroeter voor BME is betrouwbaarheid. “We hadden eerder al met een Poolse firma gewerkt die medewerkers outsourcete, maar de taalbarrière en lage motivatie leverden problemen op. Ook interimkrachten kwamen te vaak niet opdagen. Bij De Wroeter kunnen we erop rekenen dat als we zeven mensen vragen, er ook effectief zeven aanwezig zijn. Die consistentie en de degelijke kwaliteit van het werk zijn goud waard.”

 

BME is zo tevreden dat het de samenwerking verder wil uitbouwen. “We zijn gestart met een team van vier doelgroepmedewerkers en één begeleider en bekijken nu hoe we kunnen doorgroeien naar twaalf medewerkers en twee begeleiders. Dat toont hoe sterk we al samen geëvolueerd zijn.” BME onderzoekt ook hoe De Wroeter breder ingezet kan worden binnen het bedrijf, bijvoorbeeld bij retourverwerking en pick-and-pack-processen. “Dankzij onze eigen IT-ontwikkeling kunnen we ons WMS-systeem vlot aanpassen. Dat maakt het mogelijk om instructies in verschillende talen aan te bieden of visuele ondersteuning in werkprocessen te integreren. Zo maken we het werk nog toegankelijker en kunnen we meer medewerkers van De Wroeter inschakelen. Dat biedt ons een enorme schaalbaarheid: we zullen meer opdrachten aankunnen, meer klanten aantrekken, en meer kunnen betekenen voor ons personeel.”

 

De samenwerking is niet alleen economisch interessant, maar draagt ook bij aan een sterk bedrijfsimago. “Dat we mensen helpen die moeilijk een plek vinden op de reguliere arbeidsmarkt, wordt ook door onze klanten gewaardeerd. Andere bedrijven kan ik een samenwerking met de sociale economie dan ook alleen maar aanraden.” Hij geeft nog enkele aandachtspunten mee voor ondernemingen die een dergelijke samenwerking overwegen: “Communicatie is cruciaal, net als het creëren van duidelijke processen. Wij zetten ook sterk in op de betrokkenheid van de medewerkers van De Wroeter. Zo laten we twee keer per week fruit en soep leveren – zowel voor ons eigen personeel als voor hen. Op die manier trekken we hen mee in ons verhaal. Ze voelen zich gewaardeerd, en dat heeft een directe impact op hun motivatie én op de resultaten.”

We zijn gestart met een team van vier doelgroepmedewerkers en één begeleider en bekijken nu hoe we kunnen doorgroeien naar twaalf medewerkers en twee begeleiders.
Niels Bussels, Sales en Business Manager
quote marks