Den Ateljee

Terug naar het aanbod

Het activiteitencentrum Den Ateljee vzw is gevestigd in Wezemaal (Rotselaar). Den Ateljee is erkend als vergunde zorgaanbieder voor volwassen personen met een beperking en als arbeidszorginitiatief voor mensen die (nog) niet op de reguliere arbiedsmarkt terechtkunnen. We geven de mensen een zinvolle dagbesteding via 'creatief-ambachtelijke' en  'socioculturele' activiteiten die zo veel mogelijk aansluiten bij de interesses en mogelijkheden van deze mensen. Ons tewerkstellingsaanbod omvat drie pijlers:

  • creatief-ambachtelijke werking met kermaiek-en houtatelier;
  • het beheer van een bib met strips (Stripeljee);
  • werking rond de aanmaak en verdeling van ecologische aanmaakblokjes (K-lumet).

In ons dagcentrum vinden we het belangrijk dat er een mooi evenwicht is tussen de goesting om iets te creëren en de verkoopbaarheid van dat product. We willen een werkomgeving waar we ook op werkgebied tegemoet kunnen komen aan de noden van de deelnemers. 

Voor meer info kan je terecht op volgend nummer 016 58 10 36 of info@den-ateljee.be.

Getuigenissen

Ambachtelijk werk / maakindustrie
Designkommen met een sociaal randje
Ann Van Hoey - mevrouw Mark Uytterhoeven - is een internationaal gelauwerde keramiste en designer. Ze vond de ideale partner in Den Ateljee uit Wezemaal, een dagcentrum voor volwassenen met een beperking. Samen creëren ze keramieken kommetjes, ond...