Registreer jouw organisatie

Welkom op doeners.be, het platform waarop zoekers hun match vinden met sociaal gedreven doeners.

Doeners? 

Doeners.be zegt in één woord waar de website voor staat: hier vind je ‘mensen’ die dingen ‘doen’. Een naam die verwijst naar het oplossingsgerichte van wat de sociale economie te bieden heeft: een extra paar handen om de niet altijd zo evidente klussen te klaren. Het legt de nadruk op de mensen die centraal staan in de sociale economie, die hun handen uit de mouwen steken en dus ‘doen’.

Hoe werkt het?

Via een gebruiksvriendelijk zoekmachine kan je op doeners.be snuffelen in het aanbod van sociale-economiebedrijven. Met deze website willen we ervoor zorgen dat iedereen die wil (en in eerste instantie bedrijven) op een snelle manier actuele informatie kan terug vinden over de diensten en producten van sociale economie.

Via een contactformulier verbonden aan de bedrijfsfiche zal het bovendien mogelijk zijn om contact op te nemen met het sociale-economiebedrijf naar keuze. Een vraag die niet terug te vinden is in het huidige gamma? Op het ‘prikbord’ kunnen geïnteresseerden een ‘zoekertje’ plaatsen, dat vervolgens via mail verder wordt verspreid naar de sociale-economiebedrijven. Sociale economie staat immers bekend om de flexibiliteit en gedrevenheid om een oplossing op maat uit te werken. Doeners.be wordt zo niet enkel een bron van informatie, maar ook een platform waarbij matchmaking centraal staat.

Wat kan jij doen?

Om ervoor te zorgen dat doeners.be een betrouwbare website is en blijft, hebben we jou nodig! We zetten jou als sociale-economiebedrijf mee aan het stuur. Nadat je geregistreerd bent, kan je zelf je eigen bedrijfspagina beheren en regelmatig updaten. Het is bovendien ook mogelijk om goede samenwerkingsverbanden, getuigenissen te delen. Op die manier willen we doeners.be transformeren tot hét uithangbord van de sociale economie.

Concreet:
  • Registreer jouw organisatie 
    Tip: Zorg dat je een generiek mailadres (geen persoonsgebonden) mailadres gebruikt bv. info@vlaamsbrabant.be. Dit om ervoor te zorgen dat een login gemakkelijk over te dragen valt, bij vertrek van een personeelslid.
  • Na een korte check bij de beheerders ontvang je een activatiemail en kan je inloggen. 
  • Vul je organisatiefiche aan.
  • Voeg (meteen of later) getuigenissen toe om jouw organisatie nog uitgebreider voor te stellen.
  • Update nadien regelmatig je bedrijfspagina.

Mijn organisatie registreren