Enclave Vlaams Parlement

Het verhaal van Vlaams Parlement over TWI
Terug naar het overzicht

Het Bureau van het Vlaams Parlement heeft beslist om de samenwerking met het maatwerkbedrijf TWI verder te zetten. Op initiatief van Sonja Claes (CD&V) werd in september 2018 het licht op groen gezet om te starten met een proefproject voor medewerkers van een maatwerkbedrijf. Het Vlaams Parlement sloot daartoe een overeenkomst met het maatwerkbedrijf TWI vzw uit Brussel om een aantal medewerkers in te zetten in het parlement.

Gedurende 5 maanden hebben 4 maatwerk-medewerkers van TWI mee de commissievergaderingen ondersteund en meegeholpen bij de afhandeling van de briefwisseling. Door de volwaardige samenwerking met het maatwerkbedrijf TWI vzw neemt het Vlaams Parlement als overheidsinstelling een voorbeeldfunctie op voor de implementatie van het Maatwerkdecreet. Via dit decreet wil de overheid werk en ondersteuning garanderen op maat van personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt met het oog op een mogelijke doorstroming naar het reguliere circuit.

Door de volwaardige samenwerking met het maatwerkbedrijf TWI vzw neemt het Vlaams Parlement als overheidsinstelling een voorbeeldfunctie op voor de implementatie van het Maatwerkdecreet.
Sonja Claes, Vlaams Parlementslid
quote marks