De repareerbare batterij van Gouach op de circulaire e-bikes van Mocyclette

Het verhaal van Gouach (Fr.), bouwer van 100% repareerbare batterijen voor e-bikes en andere elektrische voertuigen (EV) over Mocyclette
Terug naar het overzicht
Verandering is mogelijk door een nieuw partnerschap

Gouach werkt graag samen met partners zoals Mocyclette omdat concrete stappen worden gezet in de richting van een circulaire productie van e-bikes. 

Na twee jaar onderzoek heeft Gouach in 2020 een gepatenteerd batterijontwerp ontwikkeld. De Gouach-batterij is modulair, dus elk onderdeel kan snel én veilig worden gedemonteerd en vervangen als zich een probleem voordoet. Gouach recupereert gebruikte batterijen van zijn partners, waarvan ongeveer 80% van de cellen nog in perfecte staat is. Aan het einde van het gebruik in onze e-bikes worden de cellen opnieuw gerecupereerd voor minder belastende toepassingen zoals stationaire opslag of solar ledverlichting. Het circulair percentage hergebruik op de Mocyclette e-bike stijgt met de Gouach-batterij boven de 50%.  

In de slimme batterij van Gouache is wifi-connectiviteit toegevoegd waardoor gegevens over de gezondheid van de batterij worden doorgestuurd naar een app. Individuele celgegevens worden opgeslagen, waardoor tijdig geanticipeerd wordt op noodzakelijke reparaties en de waarde van de cel voor hergebruik aanzienlijk toeneemt.

De circulaire batterij van Gouach wordt dé standaard op àlle modellen van circulaire e-bikes van Mocyclette.  

Waar maakt de Gouach-batterij het verschil?
Design zonder solderingen of lijm

Het unieke gepatenteerde ontwerp resulteert in een batterij die veilig en gemakkelijk te repareren is. De levenduur verlengt aanzienlijk en de "Total cost of ownership" daalt.

Batterij repareren en de cellen vervangen

De Gouach batterij is gebouwd met gerecycleerde cellen die 100% performant zijn. De accu kan in minder dan 10 minuten worden gerepareerd.

Oude cellen recycleren en afval verminderen

Als een batterycel onvoldoende vermogen heeft voor uw e-bike krijgt ze een tweede leven, bijvoorbeeeld voor energieopslag of solar ledverlichting. Dit betekent een langere levensduur en minder afval!

Co-2 voetafdruk van de e-bike verminderen

Het ontwerp van de batterij is duurzaam en maakt reparatie, hergebruik en recyclage van componenten mogelijk waardoor de CO2-voetafdruk van de Gouach batterij aanzienlijk verkleint.

?si=Q1_ATdgHR6q4w2sg
De samenwerking van Gouach en Mocyclette zorgt voor betere circulaire fietsen, 100% repareerbaar, met een batterij die het milieu 4 keer minder belast!
Ying Tsao Tang, COO van Gouach
quote marks