De Loods - Bioboerderij

Bioboerderij met groentepakketten en winkel
Terug naar het aanbod

In Bioboerderij De Loods kweken we verschillende groenten en fruit die we zo vers mogelijk aan de klant bezorgen (via de winkel en de groenten- en fruitpakketten).

In één jaar worden er 40 verschillende soorten groenten geteeld: naast de klassieke groenten ook minder bekende soorten zoals aardpeer, koolrabi en Chinese kool. We bewerken ongeveer een 40-tal are onder glas en 1,5 hectare volle grond.

Biologische kweek staat centraal in de Bioboerderij. Biologische groenten zijn niet alleen gezonder voor mens en milieu, deze groenten hebben ook een veel vollere smaak.

We gebruiken geen:

  • Chemische meststoffen 
  • Pesticides 

Maar wel: 

  • Plantaardige middelen
  • Compost
  • Stalmest

We geven onze groenten steeds de tijd om langzaam te groeien en we oogsten pas wanneer de groenten echt rijp zijn.

Op die manier zorgen we ook voor een korte keten. Geoogste groenten belanden meteen in onze eigen winkel en in de groentepakketten. Niet alles in de winkel hebben we zelf geteeld, maar we vullen ons aanbod steevast aan met producten van andere biologische bedrijven uit de buurt: Hof Segher, Het Landhuis, Diepe Boomgaard, Bioschurken ...

 

Bioboerderij De Loods is een sociaal tewerkstellingsproject van maatwerkbedrijf De Loods VZW. Jouw bezoek maakt kwalitatieve tewerkstelling voor mensen met verminderde kansen op de reguliere arbeidsmarkt mogelijk.

Onze hoofdzetel

logo
De Loods
Industrielaan 28/8, 9320 Erembodegem
Ons werk maakt sterk!
Bekijk deze vestiging

Getuigenissen

Heb je een mooi verhaal te vertellen over deze organisatie? Laat het ons weten via onderstaande knop.
Getuigenis toevoegen