Activiteitencentrum de Rinkel

Onderdeel van vzw de Luifel
Terug naar het aanbod

De Rinkel is een activiteiten- en arbeidszorgcentrum dat zich dagelijks openstelt voor een 100 tal mensen met een beperking, mensen met een psychische kwetsbaarheid en mensen met een maatschappelijke kwetsbaarheid in de ruime regio van Tielt. Je kan er terecht als je moeite hebt om je dag in te vullen, nood hebt aan sociaal contact, nieuwe vaardigheden wil leren, ... Het feit dat ons activiteitencentrum openstaat voor deze verschillende doelgroepen, maakt ons uniek in de regio. Er heerst een warme sfeer waarin iedereen welkom is.

In het werkatelier organiseren we dagelijks arbeidsmatige activiteiten in samenwerking met opdrachtgevers uit lokale bedrijven of openbare besturen. Onze doelgroepmedewerkers kunnen omwille van allerlei redenen niet, nog niet of niet meer deelnemen aan de reguliere arbeidsmarkt. Voor heel wat van hen is het hebben van werk zeer belangrijk voor hun zelfwaardegevoel. Werk hebben houdt in dat je nuttig en belangrijk bent en dat je iets kan betekenen in de samenleving.

Elke doelgroepmedewerker krijgt de kans om op eigen tempo nieuwe handelingen en vaardigheden aan te leren. Op die manier kan elke persoon werken aan zelfontplooiing, zonder hierbij (een te grote) druk te ervaren. Onze begeleiders controleren permanent de kwaliteit van het geleverde werk. Zo kan er tijdig bijgestuurd worden en blijft de kwaliteit van het geleverde werk optimaal. 

De arbeidsmatige activiteiten in het werkatelier bestaan voornamelijk uit eenvoudig semi-industrieel werk zoals: verpakken, plooien, sorteren, kleine assemblage, stickeren, allerlei telwerk, ...

Naast het werkatelier hebben we nog verschillende atelierwerkingen zoals het hobbyatelier, het tuinatelier, de cafetariawerking, de tweedehandswinkel, het kookatelier en het bakkersatelier.

Mocht u met uw bedrijf een (hand)werk willen uitbesteden aan ons, horen we het heel graag! Ook als u vragen hebt, kan u ons gerust contacteren op het nummer 0490/57 15 07.

Getuigenissen

Heb je een mooi verhaal te vertellen over deze organisatie? Laat het ons weten via onderstaande knop.
Getuigenis toevoegen