People Made is een warm netwerk van sociale-economieorganisaties en arbeidszorgateliers in Vlaams-Brabant. In deze organisaties zijn elke dag heel wat straffe medewerkers aan het werk. Mensen die omwille van tal van uitdagingen (mentaal, psychisch, fysiek, sociaal, …) niet of nog niet aan de slag kunnen binnen de reguliere economie.

Ontdek onze pakketten

Dat deze medewerkers heel wat unieke producten maken, is tot op de dag van vandaag vaak nog een goed bewaard geheim. People Made wil hierin verandering brengen door de producten kenbaar te maken en te verkopen. Van keramiek tot juwelen, kaarsen tot (fiets)tassen, bier tot notenolie, insectenhotels tot lampen: je kan het zo gek niet bedenken of People Made heeft het in petto. Niet te vergeten zijn deze organisaties bovendien een kei in maatwerk.

Maar wat maakt deze producten nu zo uniek?

  • In de eerste plaats zijn deze producten ‘People Made’ of ‘menselijk gemaakt’. Met veel zorg en liefde werken getalenteerde makers, die elders op de arbeidsmarkt uit de boot vallen, aan originele producten. Elk product vertelt zo een warm, menselijk en ook verbindend verhaal, van een samenleving waarin iedereen een plaats heeft.
  • Elk People Made product wordt ambachtelijk en met precisie gemaakt. Kwaliteit staat voorop.
  • Het productieproces heeft oog voor mens en planeet. Waar mogelijk, en liefst zoveel mogelijk, zijn producten duurzaam en circulair.

Verwen jezelf of iemand anders met een People Made product of geschenkpakket, en schrijf zo mee aan het warme People Made verhaal.

Hoe het allemaal begon…

In het voorjaar van 2017 sloegen Stad Leuven, vzw ERSV en Provincie Vlaams-Brabant de handen in elkaar om samen een actie uit te werken om de sociale economie en arbeidszorginitiatieven uit Vlaams-Brabant te promoten naar het grote publiek.

Al snel ontstond het idee om een pop up winkel te openen met producten gemaakt door deze sociale-economieorganisaties en arbeidszorginitiatieven. In maart 2018 was het dan zover: de eerste People Made pop up opende voor een maand lang zijn deuren in de Diestsestraat in Leuven.

Het concept bleek een groot succes! In het najaar van datzelfde jaar streek People made neer in Vilvoorde. In het voorjaar 2019 opende een 3e pop up winkel in Diest en bij de start van de eindejaarsperiode kwam People Made opnieuw naar Leuven.

Vier pop ups later, werkt een nieuw People Made team (onder leiding van Provincie Vlaams-Brabant en Oostrem vzw) aan het People Made verhaal 2.0. Het uitbouwen van fysieke verkooppunten en een digitaal platform, het professionaliseren en circulariseren van de producten en tot slot ook de verzelfstandiging van People Made zijn enkele nieuwe doelstellingen.

Benieuwd?

Lees hier meer over de geschenkpakketten en plaats vandaag nog je bestelling.

Contacteer ons

via peoplemade@vlaamsbrabant.be of op 0471 40 20 14

De administratieve afhandeling van de bestellingen verloopt via Oostrem vzw, BE0409 806 786.